Úterý, 22 října, 2024
aktualne

Jak ušetříte za expedici balíků se zbožím? Je to snadné

Jen v naší malé zemi v současnosti existuje více než čtyřicet tisíc různých e-shopů. Důvodem je fakt, že lidé si zkrátka zvykli nakupovat veškeré zboží online. To platí nejen pro mladé, ale i starší generace. Jedním z nejdůležitějších kritérií pro úspěšný prodej je správné balení zásilek. Jak na to?

Každá koruna se počítá

Nikomu z vás nemusíme představovat klasické kartonové krabice. Tento druh obalů dokáže během náročné cesty k zákazníkovi ochránit drtivou většinu položek – od skla až po elektroniku. V mnoha případech je však používají i podnikatelé, pro které jsou zbytečně náročné, pomalé a nákladné.

Obyčejná kartonová krabice totiž stojí klidně i několik desítek korun, což není z dlouhodobého hlediska zrovna zanedbatelná částka. Obzvlášť v případě, kdy jich posíláte stovky měsíčně. Dalším problémem je fakt, že její zabalení trvá klidně i deset minut. Nemluvě o tom, kolik výplňového materiálu musíte mezi zboží a vnitřní stěny boxu nacpat (další zbytečné výdaje).

Levnější alternativa

V dnešní době naštěstí existují velmi zajímavé, srovnatelně spolehlivé, a hlavně levnější i rychlejší alternativy.

Jasným důkazem jsou například kartonové obálky. Ty vás zachrání v případě, kdy zasíláte menší a užší položky. Typicky se jedná o knihy, sešity, ale i šperky, nože, náplně do tiskáren, USB flash disky nebo třeba ponožky.

Hlavní výhodou obálek je mnohem nižší cena, než za kolik pořídíte běžnou krabici. Jedna obálka vás vyjde přibližně na 10–13 korun i s DPH. V mnoha případech se tak dočkáte přibližně dvacetikorunové úspory jen za obal.

Díky miniaturním rozměrům nemusíte zároveň plýtvat výplňovým materiálem, což je několik dalších korun k dobru.

K tomu připočtěte znatelně nižší cenu za samotnou službu ze strany přepravních společností. Drtivá většina z nich si za malou obálku účtuje mnohem méně než za malou krabici.

Nemluvě o tom, za jak krátkou dobu jste schopní zalepit jednu stranu obálky. Možná půl minuty? A jak dlouho trvá zabalení rozbalené krabice?

Jak poslat oblečení levně?

Tím se dostáváme k trochu specifičtějšímu trhu – obchody s oblečením. Kalhoty, mikiny, šaty, košile ani čepice určitě nepošlete v kartonové obálce.

V tomto ohledu přichází na scénu spíše plastové obálky. Ty jsou jako stvořené hlavně pro měkké a skladné zboží, které váží několik stovek gramů.

Cena daných obálek se pohybuje okolo 2–5 korun za kus. Garantujeme vám, že levnější druh zabalení oblečení jen těžko najdete.

Zkrátka a dobře stačí vzít plastovou obálku, vložit do ní zboží a zalepit. Otázka několika málo vteřin.

Zde si však dávejte pozor. Ne všechny přepravní společnosti jsou ochotné převážet takto specifický druh zásilek bez jasně daných stran.

Jak posílat dopisy a dokumenty levně?

Klasické poštovní obálky vám nejspíše nemusíme představovat. Na nich snad ani není nic k řešení. Snad jen jejich cena, jež se u různých dodavatelů velmi liší.

To však platí pro obálky obecně. Přesně proto si dávejte pozor, s jakým dodavatelem se dohodnete. Jaká společnost vám poskytne široký výběr, rychlé doručení a pěkné ceny?

Velkým lákadlem je hlavně možnost velkoobchodních cen pro všechny podnikatele. Čím více obalového materiálu budete objednávat, tím levnější ceny si vyjednáte. Ve výsledku si můžete užít až 30% snížení původních cen. Ať tak, nebo onak, expedice objednávek probíhá do dvaceti čtyř hodin od jejich zadání. Díky tomu ušetříte, a navíc nebudete muset zdlouhavě čekat.   

economka Věrka
economka Věrkahttps://www.econom.cz/author/admin/
jsem economka Věrka, která má ráda finance a investování.
pr článek

Další články autora